FAQ

Komt mijn thee door de COVID-19 crisis later aan?

Wij versturen onze thee met PostNL - zij hebben het op dit moment erg druk. Het kan daardoor voorkomen, dat je bestelling thee iets later geleverd wordt. We geven aan wanneer we de thee versturen. Voor meer vragen kun je altijd contact met ons of PostNL opnemen.

Hoe wordt de thee verstuurd?

Wij versturen alle soorten thee in gesealde verpakkingen, met een hersluitbare strip. De verpakkingen worden verstuurd in kartonnen dozen. Voor kleinere hoeveelheden kunnen deze door de brievenbus. Voor grotere hoeveelheden worden deze aan de deur geleverd. We pakken de thee zo in, dat hij onbeschadigd aankomt. We doen ons best om je bestelling altijd binnen 1 werkdag te versturen. 

Wat zijn de verzendkosten?

Onze verzendingen binnen Nederland zijn altijd gratis. Wij willen onze theeliefhebbers niet lastigvallen met extra kosten. Voel je vrij om elke keer als je thee wilt, deze ook te bestellen, zonder na te denken over verzendkosten. Op deze pagina vind je alles over de verzendkosten. 

Wanneer komt mijn pakket Oolong thee aan?

Wij versturen onze pakketten in de meeste gevallen op de volgende werkdag. Binnen Nederland gebruiken we brievenbuspakketten, deze worden meestal de volgende werkdag bezorgd. Kijk op deze pagina wat de gemiddelde bezorgduur is van pakketten naar andere landen. 

Waar komt de thee van House of Oolong vandaan?

Wij bieden vier soorten Oolong thee aan, die allemaal uit Taiwan komen. Om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen, importeren we alleen thee uit Taiwan. De vier soorten komen uit Natun county, Jiayi county en de Pinglin region. Elke thee groeit op verschillende hoogtes en in verschillende omstandigheden. Elke thee wordt ook anders bewerkt. Daardoor ontstaan er vier unieke soorten. 

Waarom is de thee van House of Oolong goedkoper dan bij andere verkopers?

Anders dan veel andere verkopers, maken wij geen gebruik van tussenhandelaren. Wij importeren onze thee direct uit Taiwan, voor een eerlijke prijs. We importeren alleen de thee, waarvan we zelf overtuigd zijn. Van de hoogste kwaliteit, met de beste smaak. Wij willen dat iedereen een eerlijke prijs ontvangt. Bovendien willen wij niet rijk worden van de verkoop van thee - we zien het als onze missie om deze thee in Nederland toegankelijk te maken. 

Waarom verkopen jullie alleen vier soorten Oolong thee?

In Taiwan hebben we zelf verschillende soorten Oolong thee geproefd. We hebben een selectie gemaakt van de vier lekkerste soorten, om deze in Nederland aan te bieden. Om ervoor te zorgen dat we altijd verse thee leveren, importeren we nooit grote hoeveelheden. Zo garanderen wij dat onze thee altijd vers is.  

Hoe kan ik de thee het beste bewaren?

Thee kan het beste op een koele (onder 20°C) en donkere plek bewaard worden in een luchtdichte verpakking, bijvoorbeeld een blik. Des te minder lucht er bij de thee komt, des te beter blijven de aroma's bewaard. Je kunt de thee ook in de originele verpakking bewaren, omdat wij gebruik maken van hersluitbare verpakkingen. 

Hoe kan ik Oolong thee het beste zetten?

Er is veel verschillende informatie in omloop over hoe Oolong thee gezet moet worden. Belangrijk is dat de thee op de juiste temperatuur en voor de juiste duur wordt gezet. Oolong thee kan meerdere keren worden gezet, met steeds een andere duur. Bij elke thee die je bestelt, voegen we een handleiding toe, hoe je de the het beste kunt zetten. De informatie over hoe de thee gezet wordt komt uit Taiwan, direct van de producten. Je kunt het overzicht hoe je Oolong thee moet zetten, hier digitaal vinden

Hoeveel thee kan ik het beste bestellen?

We bieden elke thee in vier verschillende hoeveelheden aan:

  • 50 gram
  • 100 gram
  • 150 gram
  • 300 gram

Des te groter de hoeveelheid die je bestelt, des de beter de prijs is. Hoeveel thee je bestelt, hangt af van hoe vaak je thee drinkt. Als je weet welke thee je lekker vindt, en je bent een dagelijkse drinker, bestel dan een grote hoeveelheid. Voor wie nog niet weet welke thee het lekkerste is, bieden we ook een Oolong proefpakket aan, met 25 gram van elke soort.  

Kan ik als bedrijf of horecazaak ook thee bij House of Oolong bestellen?

Voor bedrijven en horecazaken bieden we onze thee ook in grotere hoeveelheden aan. We helpen graag met de beste keuze en kunnen ook langskomen om te de verschillende soorten te laten proeven. Oolong thee heeft veel toepassingen, ook in gerechten. We geven je hier graag meer informatie over. Neem gerust vrijblijvend contact op.