Over ons

Thee in Jiufen

Waarom wij in ons product geloven

Wij bieden hoge kwaliteit Oolong thee aan, direct uit Taiwan. We maken geen gebruik van tussenhandelaren. We betalen een eerlijke prijs voor de thee in Taiwan. We vragen ook hier in Nederland een eerlijke prijs. Zonder hoge winstmarges, zonder poespas. Met het doel, Oolong thee breed toegankelijk te maken.

Wij maken Oolong thee simpel: vier soorten, door ons gekozen, die allemaal een andere smaak en beleving hebben. En dat voor de beste service. Je hoeft bij ons geen grote hoeveelheden te kopen, omdat wij geen verzendkosten rekenen. Wij vinden dat vanzelfsprekend, zodat jij zonder lang na te denken, kunt bestellen wat jij lekker vindt.

Twee jongens in Taiwan

In November 2019 gingen wij, Frank en Matt, op reis naar Taiwan. We gingen daarheen voor drukke steden, indrukwekkende natuur en het eten.

In ons dagelijks leven werken wij als Digital Strategist bij een PR bureau (Frank) en als VP of International Growth bij een start-up (Matt). Wij gaan enkele keren per jaar op reis, om bij te komen van ons werk, maar vooral om nieuwe indrukken en ideeën op te doen. Sinds een aantal jaren reizen we vooral naar Azië - van Thailand tot Japan, van Korea tot Taiwan.

Tijdens onze laatste reis in Taiwan, ontdekten wij bij toeval hoe lekker oolong thee is. We kwamen in aanraking met plantages, boeren, verkopers, theehuizen en raakten in de ban van oolong thee.

Waar we daarvoor veel groene en zwarte thee dronken, fans waren van Pu'er thee, opende Oolong thee een hele nieuwe wereld voor ons. 

De beste eerlijke thee voor de beste eerlijke prijs

Terug in Nederland wilden wij graag meer Oolong thee drinken. We ontdekten snel dat de meeste winkels in Europa, Oolong thee van een inferieure kwaliteit aanbieden. Deze thee komt vaak uit China, Vietnam of is een goedkope restpartij uit Taiwan, niet bestemd voor de theedrinkers daar. Bovendien zagen we dat de prijzen ver boven de prijzen in Taiwan lagen. 

Dat moest anders kunnen. We hebben het gehele inkoopproces, van bestelling tot import en verkoop bekeken, en genoeg punten gevonden waar wij vonden dat beter en efficiënter gewerkt kan worden. Zo maken wij bijvoorbeeld geen gebruik van dure tussenhandelaren.

Dit allemaal met de gedachte in ons achterhoofd, boeren een eerlijke prijs te geven voor hun fantastische thee en deze thee hier voor een eerlijke prijs aan te bieden, zodat Nederland kennis kan maken met deze heerlijke thee

House of Oolong

Wij begonnen House of Oolong, met het idee, hoge kwaliteit Oolong thee in Nederland breed beschikbaar te maken. We bieden in onze webshop vier soorten Oolong thee aan: Dong Ding Oolong, Oriental Beauty, High Mountain Oolong, Pouchong. Deze vier soorten zijn onze favorieten, en allemaal toegankelijk maar ook verfijnd. 

We maken het uitzoeken en bestellen van Oolong thee makkelijk en proberen de best mogelijke service te verlenen - precies zoals wij dat zelf ook verwachten. Dat wil zeggen: met aandacht en liefde.